BAR ja muita symboleita

Bar symboli on tuttu monista peleistä.

BAR on yksi tyypillisimpiä slottien symboleita.Vaikka nykyään on olemassa huikea joukko erilaisia videoslotteja, joissa vilisee jos jonkinmoisia teemoja ja kuvioita, on kaikkein perinteisin slotti tietenkin se, josta löytyvät tunnetut klassikkosymbolit. Usein perinteisissä sloteissa on vain muutama rulla ja yksi, kolme tai enintään viisi maksulinjaa. Nykyään melkeinpä jokainen osaa nimetä ainakin muutaman klassisessa slottiautomaatissa esiintyvän kuvion. Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt, mistä BAR’s Slot Machinen ja kaikkien klassikkoslottien symbolit ovat oikein peräisin? Eri symboleihin liittyy omat mielenkiintoiset tarinansa, jotka käydään läpi lyhyesti alla.

Ensimmäinen slottipelikone sisälsi korttisymboleita ja seiskoja

Aivan ensimmäisen modernin slotin kehitti Charles Fey San Franciscossa vuonna 1895. Vaikka jo aiemmin oli olemassa pyörivällä mekanismilla toimivia hieman vastaavankaltaisia pelikoneita, joissa oli käytössä muun muassa pelikorteista tuttuja kuvioita, oli Feyn kehittämä slotti ensimmäinen, joka teki slottipelien symboleista legendaarisia. Simppelit kuviot, jotka kuka tahansa saattoi tunnistaa, olivat ratkaiseva tekijä siinä, että niistä tuli koko maailman rakastamia ja tuntemia symboleita.

Aivan varhaisimpia slottipelikoneessa tunnettuja symboleita ovat kaikki korttipelien symbolit: hertta, ruutu, risti ja pata. Lähes yhtä vanha kuvio on kuitenkin onnennumerona pidetty seiska, joka esiintyy lähes kaikissa perinteisissä sloteissa BAR’s Slot Machine mukaanlukien. Feyn kehittämässä peliautomaatissa mukana oli myös yhtä lailla onnenkapineena pidetty hevosenkenkä sekä myös soittokello.

BAR on peräisin purukumiyhtiön logosta

Kun alkuperäinen slottiautomaatti kasvatti suosiotaan ja siitä ilmaantui versioita, joissa saattoi voittaa muutakin kuin rahaa, alkoi automaateissa ilmaantua muitakin kuvioita. Hedelmänmakuisia purukumeja palkinnoksi jakavissa sloteissa esiintyi erilaisia hedelmäsymboleita, jotka määrittelivät voitettavan purukumin maun. Hedelmäkuvioissa esiintyi esimerkiksi vesimeloneita, viinirypäleitä, appelsiineja ja banaaneita. Samoihin aikoihin alettiin käyttää myös BAR-symbolia, joka on peräisin Bell-Fruit Gum -yrityksen logosta. Juuri tästä BAR-symbolista on nimensä luonnollisesti saanut myös BAR’s Slot Machine! Kultaharkkoon sekä sanallisesti että kuvallisesti viittaava BAR on nykyisin todella tuttu symboli ympäri maailmaa, vaikka sen alkuperä onkin vain harvan tiedossa. Usein se on myös kaikkein voitokkaimpiin symboleihin kuuluva kuvio, jonka vuoksi moni toivookin, että slotissa voittolinjalle tulisi riviin liuta BAR-symboleita!